Case 3 – Fremtidens Energibærer. Malou, Emil Og Clara Anine

Vores Rapport:https://docs.google.com/document/d/1anci-ogLW1B03v51sqt0asHgSOeNwk2azum_dSNCDGI/edit

Hvad går vores projekt ud på?

Vores projekt går ud på at finde en ny, billig og bæredygtig måde at lagre og transportere energi. Vi kan være med til at skabe fremtidens energibærere, så vi ikke står tilbage med fossile brændsler, der efterhånden er en mangelvare. Denne problemstilling kan der være mange muligheder for at finde løsninger på. Vi har taget udgangspunkt i det omtalte brint, og prøver at eksperimentere med det med nysgerrig og kreativ tankegang og har allerede igangsat forsøg og flere ideer til det ellers brede spektrum af muligheder.

 

Hvad har vi lavet indtil videre?

Vi har undersøgt, hvilke måder man kan udnytte og producere brint til at lagre energi, og er blevet enige om, hvilke vi ville undersøge nærmere. Det har bl.a. været en (igangværende) undersøgelse om at udvinde brint ved at blande vand med aluminium støv, og også om man kan bruge naturlige produkter som havvand til at fremstille brint.

 

Lod-effekten

Efter noget tid har vi konkluderet at det ikke er en særlig effektiv løsning at lagre brint da det fylder meget. Derfor er vi kommet med en en helt anden løsning. Vi har tænkt at lave potentiel energi ved at sætte et stort eller flere små lod op inde i møllehuset på en vindmølle. Når der er overskudsenergi i danmark vil en elmotor med energi fra vindmøllen, begynde at hejse loddet op gennem vindmølletårnet. Når der så er underskudsenergi i danmark vil man lade loddet falde lige så stille så man får motoren til at dreje og dermed få energi til danmark hvor man ellers skulle bruge fossile brændsler. Vi har valgt at putte loddet op i vindmøllen, da vindmøllen i forvejen er højt oppe. Vi vil bruge tårnet, da det i forvejen har meget plads tilovers udover en trappe til møllehuset. 

 

Skriv et svar

19 − 10 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.