Reaktor 18/19

Først hentede vi den reaktor som sidste års elever har lavet, derefter satte vi den “permanent” op i det ene skur i Science.

På billedet over ser vi Halfdan der er i gang med at sætte det op.

Efter vi har sat den op begyndte vi at tilslutte tracing, og diverse målere, som CO2 måler, ethanol måler og mange flere.

På dette billede kan vi se hele reaktoren med alle målerne, samt tracing og rør til udledning af gasser.

Det tog en del tid, fordi der var nogle ting vi manglede, vi selv skulle bore et hul i skuret til at få gasserne ud, samt at vi aldrig rigtig har arbejdet med alle de forskellige ting, LabQuest osv.

Her kan man se det hul som vi har boret i skuret hvor gasserne skal komme ud. 

Endelig efter meget arbejde, har vi kunne begynde at teste katalysatorer. Så det gjorde vi og fandt ud af at vi havde en masse utætheder. Så det skulle vi i gang med at finde.

Så vi begyndte at lappe, puste luft, lappe og puste luft, igen og igen.
Vi kunne til sidst ikke finde flere huller, men så kom der hjælp fra Haldor Topsøe, som sagde at vi kunne bruge sæbevand, og så fandt vi lige pludselig en helt masse huller. Ikke nok med en masse huller vi fandt som skulle lappes, så skulle vi også have en ny kolbe, fordi den nuværende vi havde var alt for lille, pga vores blæser pustede mere luft ud, end vores kolbe kunne.

Det var en anelse demotiverende, men vi tog det i stiv arm og begyndte at lappe alle de her huller, og fandt en bøtte fra køkkenet som vi kunne bruge i stedet for vores kolbe, hvilket gav os motivationen igen!
Vi har siden hen testet for flere utætheder og er endelig ved at have fundet dem alle, så vi forhåbentlig kan begynde at teste katalysatorer.

Skriv et svar

twelve − one =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.