Fordelingsbund 18/19 – Sylvester og Christine

Logbog

01/11-2018
I dag har vi diskuteret de muligheder for arbejdsområder dette emne har. De problemer man kan arbejde med er rengøring af fordelerbunden, bedre fordeling af olie på fordelerbunden og åbning af fordelerbunden, når der skal reloades. Der er mange små ting som kan optimeres ved fordelerbunden.

Rengøring:
En reaktor skal renses efter 1-5 år en gang imellem og dette er meget svært sådan som der går til lige nu. Man kunne designe nogle rengøringsredskaber, der passer til flere slags reaktorer. En af vores idéer lige nu til det er

Fordelerbund:
Fordelerbunden virker egentlig fint, men vi kunne kigge på måder at optimere den på. Den skal bl.a. kunne fordele olien, selvom reaktoren ligger på siden.

Reloading:
Når man skal reloade skal man have åbnet for en lem i fordelingsbunden, hvor et menneske skal kunne komme igennem. Denne åbning skal være tæt, når den er lukket og den skal heller tage for lang tid at åbne og lukke. Gamle modeller bruger blot skruer til at holde åbningen af fordelerbunden sammen.

08/11-2018
Rengøring:
Vi har overvejet at lave nogle gigantiske piperenserne, der skal bruges til at rense flere forskellige slags fordelingsbunde. Hvis man gør dette er spørgsmålet, hvad man skal lave det indre ud af og, hvilket slags tråd man skal bruge.

Fordelerbund:
I dag er vi begyndt at bygge en test model, hvor vores designs til fordelerbunden kan testes. Vi sætter 7 plexi-glas rør sammen i en formen af en blomst og laver en udskiftelig top med en diameter på x cm. Her er det meningen at indsætte ens egen fordelingsbundsmodel ind og hælde olie igennem. I rørene kan man så tjekke, hvor effektiv fordelerbunden man har designet er.


12/11-2018
Fordelerbunds testmodel:
Toppen:
I dag har vi arbejdet med at lave test modellen. Hans Kristjan gav os idéen til at lave en top på rørene, der holder rørene lidt fra hinanden og sørger for at olie ikke kan komme imellem rørene. Det skal være syv små tragter.

Bunden af test modellen:
I bunden tænkte vi originalt at at putte propper i og så se efter øjemål, hvor ligeligt fordelt olien er blevet, men så påpegede Hans at man ikke kan se røret i midten. Nu laver vi også en bund med propper, der har huller i til små tuber. Når man så hælder olie på toppen med ens fordelerbund på, flyder det ned gennem rørene og gennem tuber til nogle reagensglas. Her kan man tjekke, hvor godt fordelt olien er.

Designet af vores fordelerbundstester:

Vi har sat vores første 3D print over, så den er klar til i morgen.

13/11-2018
Fordelerbunds testmodel:
Vores print blev printet på hovedet og derfor er vi nødt til at vende den om i programmet og prøve at printe igen. Vi forventer at printet kan være klart til i morgen, hvor vi skal vise, hvor langt vi er nået til nogen der kommer ned fra Haldor Topsøe.

Rengøring:
Ift. den idé med at lave gigantiske piperensere er den gået lidt i stå, da vi ikke kan finde noget konkret om, hvordan de laves. Det bedste vi fandt var denne video, men det at kvaliteten er dårlig og hastigheden hurtig gør at vi ikke kan regne ud, hvad der gøres.
Siden vi ikke kunne finde noget om, hvordan man laver det, så er vi begyndt at eksperimentere selv baseret på, hvordan vi tror piberensere er lavet.

Vores opstilling til vores forsøg med at lave piberensere.
Vores første forsøg med at lave piberensere.

Afslutning af projekt… for nu
3D printeren har ikke fungeret og nu står vi her uden en fordelerbundstester, men vores fokus blev så sat mere på renseren.

Til Haldor Topsøe fremlæggelsen havde vi gået væk fra det med at rekreere en piberenser og bare valgt at beholde den fleksible wire fra den. Så manglede vi bare noget til at rengøre med. Her valgte vi lave en cylinder med top på som man kan trække over wiren. Der skal laves to af disse cylindere, en med polyester og en med Bomuld.

For at dette skal sidde fast skal der designes et håndtag, hvor man kan med en eller anden mekanisme sætte cylinderen fast til og frigøre det fra håndtaget. Meningen med dette er at man skal kunne skifte mellem de forskellige former for rengøringshoveder og fordi så kan man let vaske disse rengøringshoveder. Man skal starte med at skrubbe med polyesterhovedet og derefter tager man det med bomuld, tilsætter vand og tager det sidste.

Dette her er vores model af den som vi tog med til Haldor Topsøe:

Det man kan arbejde videre med næste år er at lave en prototype af renseren i rigtig størrelse og teste den. Man kunne også kigge på noget med at lave en form for rengøringsmiddel, som er mild nok til at det ikke ændrer på nogle af reaktionerne i reaktoren, men stadig kan rense.
Og selvfølgelig, hvis 3d printeren fungerer til den tid så kan man få printet fordelerbundstesteren og begynde at designe nye måder at fordele på.

Du kan kontakte gruppemedlem Sylvester ved sylle0509@gmail.com, hvis i vil have flere informatiner.

her er linket til en stl fil med vores fordelerbundstester https://drive.google.com/open?id=13rohX4DbaeBzEWWU6cZc-7IA9bnXR5GO